? ??????????????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in to your Blogger account
and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new code in.??5. Click "Save Template" CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS ?

Tuesday, April 7, 2009

Ketika & Kalimat Epi. 3

...Sepanjang proses buat kalender ni ada lagi pengalaman yang menarik untuk dikongsi bersama.. Pada malam kejadian, Cik Nurul iaitu tutor kumpulan kami,dia tak dapat datang sebab pergi ke Perak untuk menjalankan penyelidikan. Makanya, Cik Alia (anak kepada Dr. Normaliza, tutor kumpulan lain) la yang ganti. Cik Alia, biasala..semua orang tahu..dia jugak mempunyai perwatakan yang tegas macam dr. Ok sambung balik...nak jadi cerita malam tu, aku dan beberapa orang kawan aku..kira lebih sepuluh orang kalau tak salah aku..masuk lab pukul8.03 minit..mak datuk..Tuhan saja yang tahu perasaan kami waktu tu. Kecut yang amat. Mananya tak kecut, bukak ja pintu terus nampak muka Cik Alia..apa katanya? “Ha..bediri kat depan. Bagi saya 15 sebab kenapa lambat..seorang pun tak boleh sama!!!” tegas bunyinya. Kami pun apa lagi..mulala mencipta alasan masing-masing. Tapi bila difikirkan kembali, kami semua hanya ada satu alasan ja waktu tu..iaitu bas lambat. Kami semua dah naik bas pukul7.40 malam. Malangnya pada malam kejadian tu, kami dapat driver bas yang tak mesra alam la pulak. Hancurrrr.....Kami semua ambik keputusan desak dia untuk jalan lebih awal..desak punya desak, dia pun jalan laa..tapi waktu tu tinggal lagi 7 minit saja ke pukul8 malam...memang gabra..Dalam pada tu, bleh pulak si abang driver tu bawak bas macam bersiar-siar di taman bunga sambil ditemani ‘awek’ nya..memang tragis...Nak pegi jalan kaki, gelap lagipun, malam tu hujan. Nak tak nak kena la tunggu bas tu bergerak...Nak tahu apa yang kami kena?

Ok kita sambung kembali.. bila Cik Alia dah siap semak kalendar kawan-kawan yang datang tepat pada masanya tu, kami pun disoal siasat hehe.. “hmm..kenapa lambat?tahu tak sekarang dah pukul brapa?” lebih kurang macam tu la bunyiknya soalan Cik Alia.. Kami semua pun sedaya upaya menjawab. Tapi di peringkat awal, Cik Alia hanya melepaskan dua orang sahaja untuk duduk. Jadi, yang kami-kami yang lambat dan tak dibenarkan duduk ni, mula la berceloteh. Mula la bercakap macam-macam. Hmm akhir sekali, dek kerana barangkali bosan dengan pelbagai jawapan kami Cik Alia pun benarkan la kami duduk. Lepas tu, Cik Alia ada merungut.. “....ni la class pertama yang saya jumpa menjawab...” nahh...rasa panas muka grrr..grrr.. hehe...serba salah pun ada juga. Tapi kami ceritakan apa yang telah berlaku. Itu saja yang mampu kami lakukan supaya Cik Alia tidak marah.

Hmm..habis la cerita kisah bab buat kalendar. Masuk pula cerita bab buat website atau dalam bahasa Melayunya, laman sesawang. Ini lagi la aku tak tahu apa-apa. Aku belajar buat website ni bukan waktu dalam lab. Tapi aku belajar daripada kawan-kawan aku daripada group Cik Alia. Mana tak nya, masa dalam lab tu tak tahu la apa yang Cik Nurul (Tutor) ajarkan. Tak paham. Bila tanya, dia akan kata “..awak kena explore sendiri tau..saya pun explore sendiri...” hmm lebih kurangla jawapannya macam tu. Tak pa la.. mungkin dia pun kurang arif dengan cara-cara nak buat website.. Dasyat jugak la waktu tu. Sebab terpaksa berkejar ke mari untuk membuat dan menyiapkan website tersebut. Malangnya, masuk minggu seterusnya, Cik Nurul dah nak ambik markah. Sedangkan aku dan juga ramai lagi kawan-kawan yang masih terpinga-pinga dengan website ni. Takpa la redho ja la bila Cik Nurul ambik markah. Nak buat macam mana, kami dah cuba sedaya upaya kami untuk menyiapkannya. Kata Cik Nurul markah kami semuanya rendah-rendah belaka. Dia menyuruh kami buat elok-elok untuk blog yang akan kami tempuh pada minggu hadapannya. Menarik jugak buat website ni. Pengalaman tu.. budak bahasa buat website sendiri hehehe Hmm semua ni kan kita boleh aplikasi balik waktu kita dah bekerja nanti. Betul tak?

0 comments: